Salı, Ekim 8, 2024
More

    SON EKLENENLER

    Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

    Kişilerin dişlerinde zamanla meydana gelen sararma ve koyulaşma gibi sorunların giderilmesi için yapılan diş beyazlatma işlemi ile dişlerin rengi birkaç tona kadar açılabilmektedir. Bu işlem direkt olarak dentin ve mine tabakasına uygulanır.

    Güzel ve estetik bir gülüşün sırrı elbette ki sağlıklı ve bembeyaz dişler. Bunun yanında zararlı alışkanlıklardan sigara, kahve ve çayın aşırı tüketimi, küçük yaşta alınan antibiyotikler, doğuştan gelen yapısal bozukluklar nedeniyle dişler beyaz görünümünden uzaklaşarak koyulaşmaya ve gülüş estetiğinizi bozmaya başlar. Yine kullanılan protezler, yapılan dolgular ve yaşlanma da diş görünümünü bozan diğer etmenlerdir.

    Günlük hayatımızda yediğimiz içtiğimiz şeyler yıllar boyunca dişlerimizin yapısının bozulmasına yol açar. Sigara, çay ve kahvenin yanı sıra vişne suları, nar gibi sulu meyveler, bazı içecekler dişleri mine yapısında birikerek renginin değişmesine ve beyaz görünümünün ortadan kalkmasına neden olmaktadır.

    Beyaz rengini kaybetmiş dişler için hekimler porselen kaplama yerine genellikle bleaching adı verilen diş beyazlatma işlemini uygulamaktadır. Bu işlem sayesinde dişler 8-10 tona kadar açılabilmektedir.

    Diş beyazlatma işlemi ikiye ayrılır: bunlardan ilki hekim kontrolünde ve muayenede yapılan uygulama olup Office bleaching adı verilmektedir. Diğerinde ise yine hekimin önerileri ve muayenesi doğrultusunda evde kişinin kendi yaptığı Home bleaching beyazlatma işlemidir.

    Dişlerde bulunan mine ve dentin tabakası renklenmenin yaşandığı bölgeler olup beyazlatma işlemi de bu bölgelerde yapılmaktadır. Beyazlatma uygulamaları farklılık gösterebilir. Bu yöntemlerden birinde kişi hekim kontrolünde aşamaları kendisi gerçekleştirir:

    Diş hekim ağzınızdan gerekli ölçüleri alır ve bu ölçüler doğrultusunda dişlere uygun ve takılabilen ince, lastik kaplar hazırlar.

    Bu hazırlanan kapları alan hasta içerisine belirlenen ilaçları koyarak gece yatmadan önce bu kabı dişlerine geçirir ve orada 6-8 saat kadar kalmasını sağlar.

    Bu tedavinin ortalama 4 hafta kadar sürmesi gerekir. Daha uzun kullanımlar diş ve dişetlerine zarar verebilir.

    İkinci metotta ise uygulama hekim tarafından yapılmaktadır: İlk önce beyazlamayı gerçekleştirecek beyazlatma ajanı hekim tarafından hastanın dişlerine uygulanır. Daha sonra maddenin yerleştirildiği dişlerin üzerine beyazlatma işlemini sağlayan ışık kaynağı uygulanmaktadır.

    Bu sürecin ardından işlem biter bitmez sonuç hemen görülmeye başlanır.

    Bu yöntemlerden hangisinin tercih edileceğine renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar sürmesi gerektiğine, hastanın beklentilerine ve hekimin görüşlerine göre karar verilir.

     

    Kaynak: http://www.adaklinik.com/dis-beyazlatma

    Latest Posts

    KAÇIRMAYIN