Düğün sezonunun açılmasıyla başlayan hazırlık telaşı ve koşturmaca, gelin adaylarının ciltlerinin yorgun ve cansız bir hale gelmesine neden olabiliyor. Halbuki tüm gelinler en özel günlerinde kendilerinin en iyi haline ulaşmayı ve mutluluklarının yüzlerine yansımasını istiyor. Medikal küçük dokunuşlarla düğün günü kusursuz görünmenin mümkün olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ebru Sağlık, sizler için anlattı.
Baharın gelmesiyle düğün sezonu başladı ve birçok çift için bugünler koşturmaca ile geçiyor. Düğünlere sayılı günlerin kalmasıyla da kadınlar düğünlerinde gerçek mutluluklarının yüzlerine yansımasını istiyor. Gelinlikten saça, makyajdan fotoğrafa kadar yapılan hazırlıkların temelinde kusursuz görünme arzusu yatıyor. Ancak düğün öncesi kısa sürede çok şey yetiştirme telaşından kaynaklı oluşan yorgunluk ve cansızlık cilde yansıyabiliyor.
İşte bu nedenle en mutlu gününde düğün öncesi telaşının izlerini görmek istemeyen kadınlar soluğu estetik ve güzellik merkezlerinde alıyor. Kadınların ortalama 2 ay önce planlayabilecekleri medikal estetik uygulamalarıyla düğünlerinde mutlu, dinamik ve genç görünebilecekler. Gelin estetiği dediğimiz kadının en özel gününde kendi en iyi haline ulaşmasını sağlayan küçük dokunuşlardır. Bu sayede gelinin kendini güveni artar, güzelliğinin farkında olur ve içindeki ışık dışarı yansır.
Gelin estetiği hangi uygulamaları kapsıyor?
Birçok medikal uygulamanın gelin estetiği için düşünülebilir. Bir anda değil belirli bir takvime yayılarak yaptırılmasının cildin kendini toparlaması açısından daha sağlıklı. Gelin estetiğinin vazgeçilmezi olan uygulamaları ise şöyle sıralıyor:
Abartılı düğün makyajı ihtiyacını ortadan kalkıyor
Düğün öncesi yapılan medikal uygulamalarla kadınların abartılı düğün makyajı stresinden de kurtulabileceğini belirten Dr. Ebru Sağlık, “Gelin adayları düğün fotoğraflarında kusursuz görünmek için abartılı düğün makyajlarına yönelebiliyor. Ancak unutulmaması gereken şey, abartılı makyajın kusurları kapatmak isterken insanı olduğundan büyük de görünmesine neden olabileceği. Bu nedenle çoğu kadın düğün fotoğraflarına baktığında yaptırdığı abartılı makyajdan pişman olabiliyor. Doğru yapılan cilt bakımları cildin gençliğini ve güzelliğini sağlıklı bir şekilde ortaya çıkardığı için abartılı makyaja gerek kalmıyor” diyor.
Daha ışıklı ve güzel düğün fotoğrafları
Doğru yapılan küçük dokunuşlarla, özellikle de dermal dolgularla asimetrileri ortadan kaldırmanın ve yüz hatlarını belirginleştirmenin mümkün olduğunu belirten Dr. Sağlık, “Bu uygulamalar ciltte lift etkisi yaratıyor ve aynı makyajdaki gibi ışık ve gölgeler dikkate alınarak uygulanıyor. Bu nedenle o gün çekilen fotoğraflar çok daha güzel ve ışıklı hale geliyor. Kadınlar düğünlerinde makyajın ve filtrelerin arkasına saklanmak zorunda kalmıyor” diyor.
Boyun ve dekolte bölgesi unutulmamalı
Gelinliklerde genellikle duvak, toplu saç ve boyun dekoltesi öne çıktığı için gelin estetiğinde sadece yüze değil boyun ve dekolte bölgesine de dikkat etmek geriyor. Gelin adayları bakım uygulamalarını sadece yüzlerine değil gelinlikle görünecek boyun ve dekolte bölgesine de yaptırmalı. Aksi halde cilt tonu farkları ortaya çıkabilir ve bütünlük bozulabilir. Boyun ve dekolte bölgesi için de 1 ay öncesinden tedaviyi planlamak gerektiğini belirtiyor.
- Dermal Uygulamalar: Gelin estetiğinin vazgeçilmezlerinden biri tabi ki dermal uygulamalar. Dolgu uygulamaları yüzdeki volüm kayıplarını gidermek, yüz konturunu şekillendirmek, asimetrileri gidermek, göz altı yorgunluğunu ortadan kaldırmak, kaş ve şakak desteği sağlamak, dudak dolgunlaştırmak, çene hattı oluşturmak, gıdı gizlemek gibi pek çok durumda tercih edilebiliyor. En sık Hyaluronik asit veya kalsiyum bazlı dolgu maddeleri tercih ediliyor. Cilde entegre olması için düğünden 1-3 hafta önce tamamlanacak şekilde organize edilmesi öneriliyor.
- Gelin estetiğinde en çok önem verilen bölgeler; dudak hacimlendirme, çene hattının keskinleştirilmesi, çene büyütme, gıdı saklama ve kaş kaldırma olarak karşımıza çıkıyor.
- Lazerle cilt yenileme: Yüzdeki bazı lekeler, izler, elastik dokudaki bozulmalar, yanak ve boyunda sarkmalar, ciltteki matlık ve gözenekler için yapılan lazerle cilt yenileme uygulamaları da gelin estetiğinin önemli bir parçası. Cildin ihtiyacına göre hafif ve hasar vermeyen cihazlarla dıştan veya ağız içinden yapılabiliyor. Ciltteki tamirat hemen başlıyor ve 10 günde belirgin hale geliyor. Daha derin dokuya ulaşabilen teknolojilerle yapılan ablatif denilen müdahalelerde, uygulamanın derinliğine göre iyileşme süresi değişiyor. Uygulama sırasında ciltte oluşabilecek hassasiyetinin belirtilerinin tamamen ortadan kalkması için düğünden 1-4 hafta önce programın tamamlanması gerekiyor. Lazer dışında radyofrekans ve ultrason bazlı cihazlar da benzer problemlerin çözümü için tercih edilebiliyor.
- Peeling: Matlık, ciltte yorgunluk, solukluk, ölü deri tabakası, renk eşitsizliği, gözenekler gibi sorunları olanlar, gelin estetiğinde tıbbi bakımlar ve kimyasal peeling uygulamalarını da tercih edebiliyor. Bu bakımların bazıları anlık canlılık, parlaklık ve sıkılık etkisi yaratıp makyajınızın muhteşem durmasını sağlayabiliyor. Bu tür bakımlar düğünden hemen önceki gün bile yapılabiliyor. Kimyasal peeling ise derinden temizlenme, gözeneklerde sıkılaşma, ciltte aydınlanma yapıyor, aknelerin gerilemesini sağlıyor ve pürüzlü görünümün önüne geçiyor. Ancak peeling uygulamasının cildi 1 hafta kadar kurutması beklendiği için, düğünden en az 7-10 gün öncesinde yaptırılması öneriliyor.
- Cilt nemlendirme işlemleri: Cildin daha genç ve güzel görünmesi için düğün öncesinde cildi yeterince nemlendirmek de cilt bakımının önemli bir aşaması. Bu nedenle Hyaluronik asit gibi yüksek su bağlama kapasitesi olan ürünler cilt görünümünü yeniliyor. Dr. Ebru Sağlık, Hyaluronik asid uygulamasını şöyle anlatıyor: “Hyaluronik asidin intradermal cilt altına uygulaması, birden fazla cilt sorununun tek elden giderilmesinde etkili oluyor, cilt kalitesini arttırarak ince çizgileri yok ediyor ve cilde pürüzsüzlük kazandırıyor. Bu uygulamaların da düğünden 1-3 hafta önce bitecek şekilde programlanması öneriliyor.
- PRP: En doğal gençleşme yollarından biri olan PRP, kendi kan hücrelerimizden ayrıştırılan büyüme faktörlerini içeren ‘platelet ile zenginleştirilmiş plazma’ uygulaması. Cilde küçük enjeksiyonlar halinde uygulanıyor ve bu sayede cildin ana yapılarını oluşturan kollajen ve elastin liflerin artışı sağlanarak dermal tamirat gerçekleşiyor. Soluk cilt, elastikiyet kaybı, çeşitli izler ve lekeler, ince kırışıklıklarda fayda sağlıyor. Ciltte sağladığı ışıltı ile fark yaratıyor. Gelin estetiğinde PRP işleminin düğün öncesinde en uygun tamamlanma süresi ise 2-3 hafta.