Göz kuruluğu neden olur, belirtileri nelerdir? Sert geçen kış mevsiminde ısınmak için bulunduğumuz ortamda arttırdığımız ısı miktarı göz kuruluğuna neden oluyor
Soğuk geçen şu günlerde ısınmak için arabada ve evde oda sıcaklığını arttırmak için göz sağlığımızı tehlikeye atıyoruz! Bir çok kişide görülen ve belirti gösteren göz kuruluğu özellikle kış aylarında belirti gösteriyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, “Kışın, soğuk havalarda nem oranı düşer. Kaşınan gözler, kışın sık görülen bir sorundur ve buna düşük nem sebep olur” diyor.İşte göz kuruluğunda dikkat edilmesi gerekenler ve neden olduğu durumlar hakkında tavsiyeler…
Soğuk dış hava ve ısıtılmış iç hava, genellikle diğer ortamlardan daha az neme sahiptir. Kışın çoğu insan soğukla savaşmak için evlerinde veya ofislerinde ısıyı açıyor. Sonunda da nem oranı iyice düşüyor. Bu da göz sağlığı için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Isıtılmış yerlerde zaman geçiriyorsanız, havaya nem eklemek için bir nemlendirici kullanın.
Bolca sıvı için. Vücudunuzu nemli tutmak gözlerinizdeki nemin korunmasına da yardımcı olur. Omega-3 alımınızı artırın.
ARABANIN KLİMASINI AÇARKEN DİKKAT!
Isıyı doğrudan yüzünüze üfletmeyin çünkü bu, gözlerinizdeki nemi kurutur. Özellikle arabanızda, ısıtıcı deliklerini yüzünüze değil alt bedeninize doğru yönlendirin. Dışarıdayken, tozların ve rüzgarın gözlerinize girmesini engellemek için koruyucu gözlük veya siperliği olan bir şapka kullanın.
Kontakt lens kullanıyorsanız, lenslerinizi takarken ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Soğuk havalarda gözleriniz daha da kuruduğundan, lensle temasta enfeksiyon ve kaşıntı riskini azaltmak için el hijyenine daha çok önem verin.
Kışın ara sıra kuruyan gözlerinizin en sonunda kuru göz hastalığına yakalanmaması için doktor muayenesini ihmal etmeyin.